Osme Olimpijske igre distrofičara Srbije

"Grza 2012"

   U Grzi kod Paraćina od 9-12. avgusta 2012.godine, po osmi put su održane tradicionalne Olimpijske igre Saveza distrofičara Srbije. Na igrama je učestvovalo 15 članica SDS i gostujuća ekipa udruženja distrofičara iz Banja Luke.
   Takmičenja su održana u pet sportskih disciplina prilagođenih osobama sa distrofijom: bacanje pločica, streljaštvo - gađanje iz vazdušne puške s naslona, pikado, trke elektromotornim kolicima - poligon i takmičenje u visećoj kugli.
   Na otvaranju igara  uz kulturno-umetnički program dece KUD-a ''Petrus'', učesnicima su se obratili Marija Radovanović, predsednica udruženja distrofičara u Paraćinu, Dragana Joksimović ispred Saveza distrofičara Srbije, kao i Marija Zekić – član opštinskog veća u Paraćinu.
   Pored sportskih igara domaćin je organizovao i raznovrstan zabavni program. Uz vrlo uspešno muzičko veče sa solistom Đolom Đokićem, tradicionalno je održano i takmičenje u karaokama. Slobodno popodne neki od učesnika su iskoristili za obilazak prelepih predela Grze, dok su drugi posetili manastir Lešje.
   Sudije takmičenja su već osmu godinu za redom iz streljačkog i atletskog kluba Borac – Paraćin, a zadnjeg dana takmičenja podeljene su medalje i pehari za najuspešnije, spuštene zastave i zatvorene igre sa željom da se i dogodine ponovo sretnemo na istom mestu.
   Ekipa UDK-RO nastupila je u sastavu: Čurlić Nenad, Čurlić Predrag, Života Radojković  i Jasmina Marinković.
   Takmičenje u pikadu proteklo je u dominaciji kraljevčana. Čurlić Nenad osvojio je zlatnu medalju, a ekipa Kraljeva ponela pehar pobedničke ekipe u pikadu.
   Takmičenje u visećoj kugli donelo je još jedan dobar rezultat ekipi Kraljeva. Radojković Života osvojio je 1. mesto i zlatnu medalju, a ekipa Kraljeva pehar i laskavu titulu pobedničke ekipe.

   Sabiranjem rezultata u svim disciplinama sveukupni ekipni pobednici su: 1.Banja Luka; 2. Kraljevo; 3. Smederevo. A najbolji sportisti olimpijade su: 1. Karajović Milosav, Kragujevac; 2. Radojković Života, Kraljevo; 3. Milenković Srđan, Paraćin.
   Ove godine kraljevački olimpijci ostvarili su olimpijske rezultate, ravne onima iz Londona. Zato, dogodine možemo samo da im poželimo da budu još uspešniji i ‘’zlatniji’’.



Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702