15. tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu
Udruženje distrofičara Kraljevo – Raški okrug
2022.

  U organizaciji Udruženje distrofičara Kraljevo – Raški okrug, a uz finansijsku pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom pri istom, održano je 15. tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu za lica obolela od mišićne distrofije. Dvočlane ekipe Užica, Čačka, Paraćina i Kraljeva (dve postave) na prekrasnoj ribolovačkoj stazi jezera Sisevac istoimenog izletišta u blizini Paraćina, 18.08.2022. godine, po idealnim vremenskim uslovima, u tročasovnom sportskom nadmetanju pokazali su svoja znanja u pokušajima da savladaju sve barijere koje ih prate i u svakodnevnom životu.
    Ukupno 10 takmičarki i takmičara borilo se za ekipnog pobednika i majstora staze. Posle merenja ulova od 14 časova preselili su se sa svojim pratiocima u restoran “Sisevac“ da se osveže pićem i povrate snagu prigodnim ručkom i prijateljskim druženjem.
    Usledilo je proglašenje pobednika i dodala pehara u ekipnoj i pojedinačkoj konkurenciji koje je obezbedio domaćin takmičenja Udruženje distrofičara Kraljevo – Raški okrug.

Rezultati takmičenja su:
1. UD Kraljevo , I ekipa : Čurlić Nenad i Makragić Dejan - 12,095 kg ulova
2. UD Paraćin : Milenković Violeta i Milenković Srđan – 5,935 kg ulova
3. UD Užice : Bakić Predrag i Madžarević Dule – 1,900 kg ulova
4. UD Kraljevo : II ekipa : Pajević Vesna i Pavlović Vladica – 0, 555 kg ulova
5. UD Čačak : Paunović Branko i Maksimović Milun – bez ulova

Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare.
    Majstor staze , kao i više puta ranije, Čurlić Nenad iz ekipe Kraljevo I, sa impozantnim ulovom od 11,370 kg ulovljene ribe, takođe je dobio pehar.
    Kasno popodne, posle druženja, takmičari su krenuli u svoje gradove sa jedinstvenom željom da se ponovo sretnu na novim takmičenjima.

 

 

 

 

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702