Tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu
Udruženje distrofičara Kraljevo – Raški okrug

  Na jezeru Sisevac, u prekrasnom ambijentu istoimenog izletišta u blizini Paraćina, 22.07.2021. godine, u organizaciji UKD-RO održano je tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu za lica obolela od mišićne distrofije. Posle par godina, po zatvaranju manastirskog ribnjaka u Žiči za sportska takmičenja i pandemije KOVID 19, UDK-RO na predlog svojih prijatelja iz Paraćina nastavili su tradiciju takmičenja u sportskom ribolovu i bili su „domaćini na tuđem terenu“ u Sisevcu dvočlanim ekipama iz Smedereva, Čačka i Paraćina. Nažalost pozivu se nisu odazvala udruženja iz Užica i Novog Pazara.
U sportskom duhu, po toplom sunčanom danu, na uređenoj stazi jezera, prebogatog raznovrsnom ribom, 8 takmičara u tročasovnom nademtanju, dokazali su svoje ribolovačko umeće boreći se za ekipnog pobednika i zvanje „majstora staze“.
Posle sudijskog tajmauta ( merenje uslova) takmičari i njihovi pratioci preselili su se u restoran „Sisevac“ na osvežavajuća pića, prigodan ručak i druženje. Po protokolu, u pauzi između pića i ribolovačkih šala , usledilo je proglašenje pobednika u ekipnoj konkurenciji i majstora staze, kao i dodela pehara domaćina UDK-RO.
Rezultati takmičenja su:
1. UD Kraljevo: Čurlić Nenad, Makragić Dejan – 43, 290 kg ulova
2. UD Smederevo: Dodić Vlada , Čurlić Predrag – 20, 330 kg ulova
3. UD Paraćin: Milenković Srđan, Milosavljević Miloš - 20, 145 kg ulova
4. UD Čačak/UD Smederevo : Todorović Slavica, Pavlović Radovan – 2, 935 kg ulova
Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare.
Za majstora staze, uz dodelu pehara, proglašen je Čurlić Nenad, iz UD Kraljevo. Njegov ulov je za divljenje : 33, 135 kg ribe, istovremeno i najveća ulovljena riba na takmičenju od 5, 050 kg.
Ispunjeni utiscima, posle višesatnog prijateljskog druženja, takmičari su sa svojim pratiocima krenuli u svoje gradove, sa željom da se ponovo sretnu na nekoj novoj destinaciji.

 

radi razmene iskustva i druženja. Dan je počeo posetom manastiru Žiča, zadužbini Stefana Prvovenčanog i njegovog brata Svetog Save. Ljubazno sestrinstvo upoznalo je goste sa istorijom manastira i kulturno-umetničkim nasleđem srednjovekovne Žiče,a po razgledanju manastirskog kompleksa jedna od monahinja podelila je brojanice obolelima od mišićne distrofije i uz Božiji blagoslov poželela im zdravlje i sreću u životu. Nakon posete manastiru druženje je nastavljeno u restoranu „Sunce“ gde je realizovana tribina„Dobre i loše prakse u radu udruženja na lokalnom nivou“. Članovi oba udruženja izneli su svoja iskustva, svoje potrebe i podelili utiske o načinu funkcionisanja i različitim mogućnostima suživota u okviru svojih udruženja. Po završetku tribine organizovan je zajednički ručak uz druženje do večernjih časova.

 

 

 

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702