Нова дама на челу Удружења дистрофичара Краљево – Рашки округ

   На 10. редовној седници Делегатске скупштине, одржаној 28.02.2019. године, поред усвајања извештаја о раду у предходној години, одржани су непосредни избори за новог председника, секретара и све органе управљања у Удружењу дистрофичара Краљево – Рашки округ за следећи мандат од 4 године.
По Статуту Удружења, чл. 27 – 29, конституисана је Делегатска скупштина која броји 15 чланова, Управни одбор од 5 чланова, Надзорни одбор и више комисија за спровођење активности из различитих сегмената рада Удружења.
Досадашњи уважени председник и дугогодишњи активиста Удружења прим. др Никола Крпић предао је дужност водећег човека дипл. соц. радници Милици Јелић.
„Одлазим после 32 године рада у Удружењу. Одласком не могу тек тако да заборавим рад и дружење са људима. Сматрам да ће Милица Јелић ову функцију обављати одговорно. Због својих обавеза везаних за рад у Удружењу пензионера града Краљева, више нисам у могућности да се активно ангажујем у Удружењу дистрофичара Краљево - Рашки округ, али себе и надаље сматрам чланом Удружења и сарадником на кога се увек можете ослонити.
„Далеке 1987. године, радили смо и борили се за опстанак и изборили, знам све проблеме и начине како се отклањају. Новој председници Милици Јелић у сваком погледу бићу одани сарадник, а боља економска ситуација у земљи допринеће да се невоље сведу на занемарујући ниво. Удружење остављам у сигурним рукама, а посебну захвалност дугујем дугогодишњем сараднику, секретару Удружења Стевану Тодоровићу“, рекао је одлазећи председник прим. др Никола Крпић.
Нова председница Удружења дистрофичара Краљево – Рашки округ Милица Јелић истакла је да је у Удружењу од 2016. године ангажована на пројекту социјалне интеграције и захвалила се др Николи Крпићу на досадашњем плодном раду током кога је указивао на проблеме, решавао их у ходу и давао смернице.
„Трудићу се у сваком случају да одржим и побољшам ниво сарадње са свима који су привржени Удружењу,да отворим неке нове перспективе Удружењу и да кроз своју професију утичем на побољшање квалитета живота наших чланова, али и свих особа са хендикепом. Утабаним стазама далеко лакше решаваћемо све текуће проблеме и радићемо по зацтаном плану рада. Овом приликом захваљујем се др Николи Крпићу, који ми је предао здраву и хомогену средину, коју ћу са сарадницима сачувати и подићи на још виши ниво“ истакла је Милица Јелић.
Председница Удружења дистрофичара Краљево – Рашки округ Милица Јелић, на Делегатској скупштини, уручила је прим. др Николи Крпићу Повељу којом се проглашава „почасним чланом Удружења као признање за изузетне заслуге за ангажовање у целокупном деловању организације дистрофичара“.
Дугогдишњи члан Удружења од оснивања 1975. године Стеван Тодоровић изабран је за секретара у 6. мандату по реду. По избору захвалио се на указаном поверењу и изразо да ће Удружење, уз пуну ангажованост новог руководства, друштвене заједнице и хуманих људи, пружити руку помоћи и разумевање свим својим члановима.
   

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702