TAKMIČENJE U SPORTSKOM RIBOLOVU

"Žiča 2017"

   I ove 2017. godine, dvadesetog dana jula, na Žičkom jezeru kraj srednjovekovnog manastira Žiča, u organizaciji Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug održano je XIII tradicionalno takmičenje lica obolelih od mišićne distrofije iz nekoliko gradova Srbije. Učestvovalo je 8 dvočlanih ekipa: Užice, Čačak, Novi Pazar, Paraćin, Kraljevo I, Kraljevo II, Kraljevo III i miks ekipa Kraljevo-Čačak, ukupno 18 takmičara u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Uz njih takmičilo se pojedinačno i 5 njihovih pratilaca. Novina na „Žiči 2017“ bilo je učešće ekipa Kraljevo II iz Udruženja paraplegičara Raškog okruga i Kraljevo III koju su činili članovi Osnovne organizacije gluvih i nagluvih iz Kraljeva.
   U prisustvu domaćina Stevana Todorovića, sekretara UDK-RO i Milice Jelić, socijalnog radnika udruženja, takmičenje je počelo u 730 časova sa namerom da po propozicijama traje do 11 časova. Međutim, prijatno raspoloženje i takmičarski elan, nešto posle 10 časova, prekinuo je neočekivani letnji pljusak. U razgovoru sa učesnicima, sudija Mlađo dao je znak da je takmičenje završeno sa postignutim ulovom u vreme prekida.
   Posle merenja ulova učesnici takmičenja sa organizatorima uputili su se na tradicionalno proglašenje pobednika u restoranu „Sunce“. Sudijska ekipa, dok su se učesnici osvežavali pićem, sumirala je ekipne i pojedinačne rezultate. Oni su ubrzo u sportskoj atmosferi objavljeni uz svečanu dodelu pehara u ekipnoj konkurenciji i majstoru staze i medalja u pojedinačnoj konkurenciji u sektorima A i B.

Ekipni plasman
1. Kraljevo I (Makragić Dejan, Čurlić Nenad), 4 sektorska plasmana, 1.450g ulova – zlatni pehar
2. Kraljevo III (Jevremović Aleksandar, Nenadić Mirko), 7 sektorskih plasmana, 385g ulova – srebrni pehar
3. Kraljevo II (Milovanović Milan, Radisavljević Žarko), 7,5 sektorskih plasmana, 735g ulova – bronzani pehar

Pojedinačni plasman
Sektor A
1. Makragić Dejan, Kraljevo I, 1.200g ulova, zlatna medalja
2. Jevremović Aleksandar, Kraljevo III, 345g ulova, srebrna medalja
3. Pajović Vesna, Kraljevo-Čačak, 120g ulova, bronzana medalja

Sektor B
1. Milovanović Milan, Kraljevo II, 715g ulova, zlatna medalja
2. Bakić Predrag, Užice, 360g ulova, srebrna medalja
3. Čurlić Nenad, Kraljevo I, 225g ulova, brozana medalja

    Ekipno priznanje majstor staze osvojio je Makragić Dejan iz ekipe Kraljevo I, a nagrađen je peharom.
Među pratiocima 1. mesto osvojio je Draganjac Milorad iz Kraljeva (875g ulova), a nagrađen je peharom.
Uz pozdravne govore i čestitke, dobitnicima pehara i medalja predali su Milica Jelić i Stevan Todorović Nakon toga usledilo je fotografisanje pobednika za uspomenu sa „Žiče 2017“. Prijatno popodne u restoranu „Sunce“ u predrgrađu Kraljeva, nastavljeno je bogatim ručkom , hladnim pićem i toplim prijateljskim druženjem svih takmičara i gostiju.
Do novog susreta na „Žiči 2018“.

Vladan Petrović

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702