40. jubilarno šahovsko prvenstvo distrofičara Srbije
"Vrnjačka Banja 2016"

   U organizaciji Saveza distrofičara Srbije od 24-27. marta 2016. godine održano je 40. jubilarno prventstvo u šahu distrofičara iz skoro cele Srbije. Domaćin šahovskog turnira bio je hotel „Breza“ u Vrnjačkoj Banji koji je takmičarima i njihovim pratiocima obezbedio uslove na najvišem nivou za takmičenje, smeštaj, ishranu, zabavu i provod. Otvaranje skupa upriličio je Miodrag Ivanović iz Vrnjačke Banje, bivši predsednik i dugogodišnji saradnik, a sada član Delegatske skupštine Udruženja distrofičara Kraljevo-Raški okrug sa prigodnim obraćanjem učesnicima i organizatorima šahovskog prvenstva.

   U atmosferi sportskog fer-pleja i prijateljskog druženja, a pod nadzorom direktora turnira Živote Radojkovića, takmičari su svoja šahovska znanja pokazali u tri kategorije: muškoj seniorskoj, juniorskoj i u kategoriji žena.

   Udruženje distrofičara Kraljevo-Raški okrug uspešno su predstavljali: Radenko Marenović, Nenad Čurlić i Nenad Milenković. U veoma jakoj seniorskoj konkurenciji od naših takmičara najbolji rezultat ostvario je Radenko Marenović iz Kraljeva osvajanjem 2. mesta i srebrne medalje. Njemu i celoj našoj ekipi dugujemo zahvalnost za postignuti uspeh i sportski nastup. Susreli su se sa starim i stekli nove prijatelje u predivnom ambijentu Vrnjačke Banje, doneli nam medalju i prikupili energiju za neka nova takmičenja.

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 5354-702