Desete Olimpijske igre distrofičara Srbije

“Grza 2014“

   Jubilarne 10. Olimpijske igre distrofičara Srbije, održane su na izletištu Grza kod Paraćina, 1. i 2. avgusta 2014.godine. Organizator igara bilo je Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga, suorganizator Atletski klub "Borac" iz Paraćina i medijski pokrovitelj JPRTV “Paraćin“. S obzirom da je podrška države i lokalne samouprave ove godine izostala, Udruženja su samofinansirala učešće svojih predstavnika.
   Na igrama je učestvovalo 12 ekipa iz deset regiona Srbije, kao i gostujuća ekipa distrofičara iz Banjaluke, a takmičari su se nadmetali u 2 discipline - viseća kugla i pločice.
   Ekipa UDK-RO nastupila je u sastavu Radojković Živote i Čurlić Nenada. U visećoj kugli ekipa Kraljeva osvojili je 1.mesto, a pobednički pehar na Desetim Olimpijskim igrama Saveza distrofičara Srbije pripao je ekipi Banjaluke, drugo mesto osvojila je ekipa Kraljeva, a treće mesto domaća ekipa Paraćina.
   Iako je održavanja ove manifestacije ubuduće, neizvesno i za organizatore velika enigma, svi učesnici su, još jednom pokazali veliku želju da se opet okupe na istom mestu i nastave sa druženjem.

     

          


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702