Devete Olimpijske igre distrofičara Srbije

“Grza 2013“

   Tradicionalno, od 1-4. avgusta 2013. godine na izletištu Grza kod Paraćina održane su 9. Olimpijske igre distrofičara Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Organizator igara bilo je Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga, suorganizator Atletski i streljački klub “Borac“ iz Paraćina i medijski pokrovitelj RTS i JPRTV “Paraćin“.
   15 ekipa i 77 takmičara nadmetala su se u 5 disciplina prilagođenih osobama sa invaliditetom. Pored redovnih disciplina 10 najboljih strelaca takmičilo se na Memorijalnom kupu ‘’Zoranova meta‘’, a u okviru revijalnog dela održan je i Olimpijski šahovski turnir uz učešće 12 takmičara.
   Ekipa UDK-RO nastupila je u sastavu: Radojković Života, Marinković Jasmina, Čurlić Predrag i Čurlić Nenad.
   Takmičenje u pikadu donelo je Kraljevčanima izuzetno dobar plasman, 1. mesto i zlatnu medalju, a u visećoj kugli ekipa Kraljeva osvojili je 2. mesto i srebrnu medalju.
   Ekipni pobednik 9. Olimpijskih igara Saveza distrofičara Srbije je ekipa Paraćina sa 19 plasmana, drugo mesto osvojila je ekipa Rume – predstavnik Saveza distrofičara Vojvodine, sa 19 plasmana i treće mesto osvojila je ekipa Kraljeva sa 22 plasmana.
   Ostvareni rezultati, još jednom su pokazali da su Kraljevčani dobri olimpijci.
   Poslednjeg dana proglašeni su pobednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dodeljene su medalje, diplome i pehari i zatvorene Devete Olimpijske igre distrofičara Srbije uz želju da se dogodine opet svi okupe na istom mestu i nastave sa druženjem.

           


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702