Tradicionalno takmičenje u sportskom ribolovu lica
obolelih od neuromišićne distrofije

"ŽIČA 2013"

   Na žičkom ribnjaku, nedaleko od srednjevekovnog manastira Žiča kod Kraljeva, i ovog jula u organizaciji Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug održano je tradicionalno takmičenje ribolovaca – distrofičara, "Žiča 2013", koje je okupilo ljude obolele od neuromišićne distrofije – ljubitelje ovog sporta, iz svih krajeva Srbije – Smedereva, Paraćina, Kragujevca, Užica, Čačka, Novog Pazara, Beograda i domaćina Kraljeva.
Dvanaest dvočlanih mešovitih ekipa takmičile su se tog sunčanog julskog dana na prelepoj ribolovačkoj stazi žičkog ribnjaka, prepunoj takmičara, pratilaca, brojnih gostiju i predstavnika medija. Nakon tročasovnog nadmetanja, merenjem ulova sumirani su rezultati u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji po sektorima.
   Pobedu u ekipnoj konkurenciji odnela je ekipa domaćina – "Kraljevo 1" (Makragić Dejan i  Radojković Života) sa dva sektorska plasmana i ukupnim ulovom ribe od 4.890 grama. Drugoplasirana je bila ekipa "Paraćina" (Vladica i Jovica Milenković)  sa šest sektorskih plasmana i ukupnim ulovom ribe od 2.720 grama, a trećeplasirana je ekipa "Užica" (Đokić Ana i Savić Zoran)  sa sedam sektorskih plasmana i ukupnim ulovom ribe od 2.540 grama.
   Četvrta je bila ekipa "Kraljevo 2", peta "Smederevo 1", a sledile su ekipe "Čačak 1", "Novi Pazar", "Kragujevac", "Čačak 2", "Beograd 1", "Beograd 2" i "Smederevo 2".
   U pojedinačnoj konkurenciji u sektoru A, prvo mesto pripalo je Dejanu Makragiću ("Kraljevo 1") za ulov ribe od 2.600 grama, drugi je bio Savić Zoran ("Užice") sa ulovom od 1.510 grama, a trećeplasirani Milenković Jovica ("Paraćin") sa ulovom od 1.050 grama.
   U sektoru B na prvom mestu našao se Radojković Života ("Kraljevo 1") za ulov ribe od 2.290 grama, na drugom Čurlić Predrag ("Kraljevo 2") za ulov ribe od 1.690 grama i treće mesto zauzeo je Milenković Vladica ("Paraćin") za ulov ribe od 1.670 grama.
   Laskavu titulu "Majstor staze" i pehar za ulov ribe od 2.600 grama osvojio je Makragić Dejan  ("Kraljevo 1").
   Nakon prelepo provedenog dana u takmičenju i nadasve u druženju, šali i razonodi, za sve takmičare i goste priređen je ručak u kraljevačkom restoranu "Sunce". Učesnicima ove manifestacije, u prijatnom ambijentu restorana, prigodnim govorom obratio se predsednik Udruženja i domaćin manifestacije, dr Nikola Krpić, a svečanost proglašenja i smisao takmičenja dobili su na značaju dodelom pehara i medalja najuspešnijim ekipama i pojedinačnim pobednicima po sektorima, koje je uručio sekretar Udruženja Stevan Todorović.
   Susret je završen dogovorom o ponovnom susretu iduće godine na istom mestu, jer sve što je dobro i lepo ne treba menjati, saglasni su, na kraju bili svi.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702