Sedme Olimpijske igre distrofičara Srbije
“Grza 2011“

Veliki uspeh kraljevačkih olimpijaca – distrofičara

   Izletište Grza kod Paraćina bilo je tradicionalni domaćin VII Olimpijskih igara distrofičara Srbije koje su održane od 10-13. avgusta 2011.godine. U organizaciji Saveza distrofičara Srbije i Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga na igrama su učestvovale sve članice SDS (15) i kao gosti ekipa Banja Luke, ukupno više od 90 takmičara u pet sportskih disciplina prilagođenih osobama sa distrofijom.
   Takmičare, pratioce i goste na ceremoniji otvaranja igara pozdravili su Marija Radovanović, predsednica Udruženja Pomoravskog okruga, Radovan Pavlović, predsednik SDS, a u ime grada domaćina gospodin Vojkan Ristić. Održan je i bogat kulturno-umetnički program.
   Ekipa UDK-RO nastupila je u sastavu: Marenović Radenko, Čurlić Nenad i Čurlić Predrag. U disciplini pločica treće mesto, medalju i pehar osvojio je Čurlić Nenad, a uz visok plasman Marenović Radenka, ekipa Kraljeva u ovoj disciplini bila je prva ispred Banja Luke i Paraćina i osvojila pobednički pehar.
   Takmičenje u pikadu proteklo je u dominaciji kraljevačkog takmičara Čurlić Predraga koji je osvojio zlatnu medalju i pehar ispred takmičara iz Banja Luke i Kragujevca.
   Takmičenje u visećoj kugli (obaranje čunjeva) donelo je još jedan dobar rezultat ekipi Kraljeva, odnosno Čurlić Predragu koji je osvojio 3.mesto i bronzanu medalju.
   Sabiranjem rezultata u svim disciplinama sveukupni ekipni pobednici su:
1. Paraćin;
2. Smederevo;
3. Kraljevo.
   Ovi rezulati su dokaz veoma uspešnog nastupa ekipe UDK-RO na VII Olimpijskim igrama  “Grza 2011“.
   Sva tri dana u Grzi protekla su u veoma korektnom i rezultatski uspešnom takmičenju, prijateljskom druženju i zabavnim programima.

   Poslednjeg dana proglašeni su pobednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dodeljene su medalje, diplome i pehari, kao i suveniri za sve učesnike u znak sećanja na igre, druženje i domaćine takmičenja.

Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702