Dečja nedelja u Specijalnoj bolnici u Novom Pazaru

   Udruženje distrofičara iz Kraljeva, u saradnji sa osobljem Specijalne bolnice za lečenje progresivnih mišićnih i neuromišićnih bolesti iz Novopazarske Banje, organizovalo je za najmlađe pacijente ove specijalizovane ustanove tradicionalnu proslavu Dečje nedelje u periodu od 4-10. oktobra 2010.godine.
Sekretar UDK Stevan Todorović i ove godine iz skromnih materijalnih fondova udruženja obezbedio je i dodelio prigodne poklone oboleloj deci iz Kraljeva i onoj na trajnom smeštaju u Novopazarskoj Banji uz osećaj da nisu sama i zaboravljena. Vrhunac te ljubavi i pažnje prema njima bilo je i tradicionalno gostovanje Teatra „Sunce“ uz Kraljeva, 7.10.2010. godine, čiji su glumci za najmlađe pacijente, osoblje Specijalne bolnice i goste izveli jednočinku „Bajka u bajci“ autora, reditelja i glumca Zorana Savkovića - Jerry-ja.
   U predstavi su učestvovali i doajen Kraljevačkog pozorišta Mile Cvijović - Neca, Jovana Smiljanić i Sandra Dimitrijević, glumice Teatra „Sunce“. Publika je sa oduševljenjem pratila ovaj pozorišni događaj i sama učestvujući u njemu.
    Šarena razdragana lica nisu krila radost i osmehe igrajući se sa indijanskim poglavicom, princezom iz bajke i gusarima. Defektolog specijalne bolnice, gospođa Sabiha Torbić, izrazila je duboku zahvalnost za ovu kontakt pozorišnu prestavu i nije krila zadovoljstvo što su učesnici programa nesebično podarili umetnički ugođaj svoj deci i ostalom osoblju. U programu je takođe učestvovala i muzička grupa iz Novog Pazara „Duga“. Svi su se rastali uz obećanje da će doći do ponovnog susreta.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702