Šeste Olimpijske igre distrofičara Srbije
„GRZA 2010“

   Već tradicionalno,šesti put po redu, u izletištu Grza kod Paraćina, od 10-13. avgusta 2010. godine održane su Olimpijske igre distrofičara Srbije.
   U organizaciji Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga i lokalne samouprave na igrama su učestvovale ekipe iz: Smedereva, Čačka, Novog Pazara, Rume, Kraljeva, Gračanice, Šapca,Zaječara, Niša, Kragujevca, Leskovca, Užica, Kruševca i domaćina Paraćina. Predajom olimpijskog plamena prošlogodišnjem najboljem učesniku Miroslavu Karajoviću iz UD Šumadijskog okruga igre je svečano otvorila legendarna atletičarka Vera Nikolić, a potom je održan kulturno- umetnički program.
   Takmičenje se odvijalo u fer borbi, u duhu sporta i prijateljstva, a po pravilima atletskih takmičenja prilagođenim osobama sa invaliditetom u sledećim disciplinama: standardnom streljaštvu, pikadu, poligonu spretnosti u elektromotornim kolicima, disciplini pločica i visećim kuglama. Rezultati takmičenja izvedeni su u pojedinačnoj konkurenciji za svaku disciplinu i ekipni rezultati takođe po disciplinama, a na kraju je proglašen sveukupni pobednik igara „ Grza 2010“, ekipa Smederevo.
   Za ekipu UDK-RO takmičili su se: Radojković Života, Milovanović Zoran i Radičević Nemanja. Ekipa Kraljevo zauzela je 3. mesto u streljaštvu, Radičević Goran u svojstvu pratioca ekipe zauzeo je 1. mesto u svim disciplinama na takmičenjima za pratioce, a u generalnom plasmanu ekipa UDK-RO zauzela je solidno 5. mesto.
   Večernji sati bili su rezervisani za druženje i zabavu. Gost prve večeri bio je pesnik Slobodan Ivanović uz muzičko veče kraj logorske vatre. Organizovano je i veče karaoka, a podeljene su nagrade za tri najuspešnija takmičara.
   Šeste Olimpijske igre distrofičara Srbije protekle su u vrednim sportskim rezultatima, prijatnoj i zabavnoj atmosferi prijateljskog druženja i ostaće u sećanjima i pričama učesnika do sledećih igara.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702