Tradicionalno takmičenje distrofičara u sportskom ribolovu'' Žiča 2009''

   Žički ribnjak, obasjan zracima sunca sa kupola srednjevekovnog manastira, i ovog avgusta još jednom bio je omiljeno mesto tradicionalnog takmičenja u sportskom ribolovu za distrofičare iz Smedereva, Paraćina, Kragujevca, Užica, Čačka, Novog Pazara i domaćina Kraljeva.
   Na idealnoj ribolovačkoj stazi žičkog ribnjaka bilo je sedam tročlanih mešovitih ekipa, njihovi pratioci, organizatori, veliki broj gostiju i predstavnici medija.  Posle veoma zanimljivog dvočasovnog nadmetanja, Branko Luković, sudija sa međunarodnom licencom, označio je kraj takmičenja i pristupio merenju bogatog ulova, uz oduševljene komentare i šaljive ribolovačke dosetke takmičara i gledalaca.  
   Potom su se takmičari, njihovi pratioci, organizatori i brojni gosti preselili u restoran ''Sunce'' na proglašenje pobednika i dodelu nagrada uz večeru i druženje do kasnih večernjih sati. Učesnicima ove nezaboravne manifestacije, u prijatnom ambijentu restorana, prigodnim govorom obratili su se Radovan Pavlović, predsednik Saveza distrofičara Srbije i domaćin manifestacije, sekretar Udruženja distrofičara Kraljevo, Stevan Todorović. Glavni sudija takmičenja gospodin Luković proglasio je pobednike, ekipno i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.
   U ekipnoj konkurenciji pobedila je ekipa Kragujevca sa ulovom od 10.530 grama ribe (11 sektorskih plasmana) u sastavu: Aca Nikolić, Snežana Nikolić i Milosav Karajović. Drugo mesto osvojila je ekipa Novog Pazara sa 5.080 grama ulova (14 sektorskih plasmana u sastavu: Zoran Krstić, Bećir Toplica i Ismail Etemović, a treći su bili Kraljevčani sa 6.130 grama ulovljene ribe (15 sektorskih plasmana) u sastavu: Života Radojković, Milan Manić i Nenad Čurlić.
   Pojedinačno, u konkurenciji žena, pobednica je bila Nikolić Snežana iz Kragujevca sa ulovom od 5.220  grama. U konkurenciji muškaraca pobedio je Vladica Milenković  iz Paraćina  čiji je ulov u zapisniku sudije iznosio 5.670 grama.
   Svečanost proglašenja i smisao takmičenja dobili su na značaju dodelom pehara i medalja najuspešnijim ekipama i njihovim takmičarima, a pojedinačnim pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji prigodne nagrade  uručio je sekretar Udruženja distrofičara Kraljevo-Raški okrug Stevan Todorović.
   Takmičenje distrofičara u sportskom ribolovu '' Žiča 2009 ''  besprekorno je organizovalo Udruženje distrofičara Kraljevo – Raški okrug. Finansijsku pomoć, koliko – toliko u stanju besparice pružili su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Srbije, Grad Kraljevo, SO Raška, Tutin i Vrnjačka Banja, Fabrika vagona – Kraljevo.
   Uz zadovoljstvo i želju svih učesnika ''Žiče 2009.'' dogovoren je nov susret lica obolelih od distrofije na istom mestu sledeće godine.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702