33. Šahovsko prvenstvo srbije za distrofičare ''Mataruška Banja 2009''

   Hotel ''Termal'' je, od 6-9.jula 2009.godine bio domaćin 33.šahovskog prvenstva Srbije za distrofičare. U organizaciji Saveza distrofičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike, 4 nezaboravna dana, 62 takmičara-ke, sa njihovim pratiocima i predsednikom SDS, proveli su u nadmetanju u drevnoj igri, odmoru i druženju.
   Šahovsko prvenstvo Srbije održano je u tri konkurencije: seniori, žene i omladinci. Pravdu je delio gospodin  Ljubivoje R. Perunović – Međunarodni sudija FIDE, koji je doprineo da ovo takmičenje zadrži svoj nivo i dostojanstvo.
   Na 33.šahovskom prvenstvu Srbije za distrofičare učestvovala je 5-člana ekipa Udruženja distrofičara Kraljevo, koju su u takmičarskom delu činili: Radojković Života, Manić Milan i Marinković Jasmina.
Posle sedam neizvesnih kola, po  novom sistemu takmičenja, krunu najboljeg šahiste 33. Prvenstva poneo je Latović Safet iz Sjenice, član Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga - Užice.
   Od Kraljevčana, najbolji rezultat ostvarila je Marinković Jasmina, osvojivši treće mesto u konkurenciji žena. Maniću i Radojkoviću, na ovom prvenstvu,  sreća baš i nije bila naklonjena, što ne znači da se i ubuduće neće truditi da kroz treninge i rad napreduju i postanu protivnici najboljima.
   Gost završnog dana bio je proslavljeni trener šahovske reprezentacije Saveza distrofičara Srbije, gospodin Dragoljub Joksimović – Gane, koji je potsetio na vremena kada su osvajana evropska prvenstva i probudio nadu među mladim šahistima, čije vreme tek dolazi.
   Još jedno prvenstvo je završeno, ali druženje i utisci ostaju za nezaborav svih njenih učesnika.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702