31. ŠAHOVSKO PRVENSTVO SRBIJE ZA DISTROFIČARE
"TARA 2007", 10-14.septembar 2007.godine

   Planinska lepotica Tara, u svoja nedra – hotel ''Omoriku'', od 10-14.septembra 2007.godine primila je takmičare 31. šahovskog prvenstva Srbije za distrofičare. U organizaciji Saveza distrofičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike, 5 nezaboravnih dana, po lepom i prijatnom vremenu, 58 takmičara, sa njihovim pratiocima i članovima Organizacionog odbora na čelu sa Stanojević Vladanom, predsednikom SDS, proveli su u nadmetanju u drevnoj igri, odmoru i druženju.

   Šahovsko prvenstvo Srbije održano je u tri kategorije: seniorskoj sa 40 takmičara u muškoj konkurenciji, 11 seniorki i 7 omladinaca u 14 ekipa iz više regiona i gradova cele Srbije.
   Na 31.šahovskom prvenstvu Srbije za distrofičare učestvovala je 5-člana ekipa Udruženja distrofičara Kraljevo. Vođa puta bio je Todorović Stevan, sekretar UDK – Raški okrug, a takmičarsku ekipu su činili Radojković Života, Manić Milan i Marinković Jasmina.

   Najbolji rezultat ostvarila je Marinković Jasmina. Ona je osvojila titulu prvaka Srbije u šahu za distrofičare u konkurenciji žena sa 6,5 poena iz 7 kola. Za taj izvanredan uspeh nagrađena je peharom, medaljom, knjigom i novčanom nagradom u iznosu od 5.000,00 dinara.

   U muškoj seniorskoj konkurenciji Radojković Života podelio je 7 – 13. mesto sa 5,5 poena iz 9 kola, a Manić Milan podelio je 26 – 28. mesto sa 4 poena iz 9 kola. Prvak Srbije u muškoj konkurenciji postao je Keravica Miloš – ekipa Vojvodine, a u konkurenciji omladinaca Todorović Miloš iz Niša.

   Na zatvaranju 31.šahovskog prvenstva Srbije za distrofičare ''Tara 2007'' direktor šahovskog takmičenja Radovan Pavlović zahvalio se svim učesnicima takmičenja, sponzorima i domaćinima i čestitao takmičarima na sportskom držanju i fer ponašanju, a pobednicima na postignutom uspehu.

   Za sve učesnike prvenstva 3.dan ostao je u nezaboravnoj uspomeni. Više od 80 osoba krenulo je autobusom, kombijem i putničkim automobilima na Mokru Goru uživajući u čarobno lepim predelima Tare. Zaposleni u železnici Srbije za sve osobe sa invaliditetom omogućili su besplatnu vožnju Šarganskom osmicom i u saradnji sa pratiocima pružili im nesebičnu saradnju i pomoć. Ta dva sata vožnje ''ćirom'' usponima čuvene Šarganske osmice i tunelima, slikanja i osvežavanja na stanici Mokra Gora ostaće u večnom pamćenju svih učesnika izleta.

   Utisci su kompletirani na putu do Mećavnika i poseti Drvengradu slavnog Emira Kusturice. Ljubazni domaćini omogućili su pristup autobusa do samog ulaza u ovaj neobični grad, a ulaz je za sve učesnike bio slobodan.

   Ispunjeni utiscima, pomalo i umorni od napornog puta izletnici su se vratili na Taru, na kraći odmor i sređivanje utisaka, a zatim se pripremili za zabavno veče u hotelu '' Omorika ''.

   "Tara 2007" ostaje za nezaborav svih njenih učesnika.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702