TREĆE OLIMPIJSKE IGRE DISTROFIČARA SRBIJE
(Grza, od 30.08. – 2.9.2007.godine)

   Treće Olimpijske igre distrofičara Srbije ''Grza 2007'' održane su od 30. avgusta do 2. septembra 2007. godine. Uspešni realizatori bili su Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga i Savez distrofičara Srbije u saradnji sa AK '' SFS Borac'' i streljačkim klubom ''SFS Borac'' iz Paraćina.
Pokrovitelji igara bili su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, SO Paraćin.

   Igre su organizovane po pravilima atletskih takmičenja prilagođenim osobama sa invaliditetom, a koje su redovni članovi Udruženja distrofičara sa teritorije Srbije. Na Trećim Olimpijskim igrama distrofičara Srbije, u izletištu Grza kod Paraćina, učestvovale su ekipe iz Beograda, Niša, Smedereva, Kruševca, Kragujevca, Leskovca, Užica, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Novog Pazara, Gračanice, Šapca, Zaječara i ekipa SD Vojvodine.

   U fer borbi, u duhu sporta i prijateljstva, sa puno požrtvovanja, u nešto težim vremenskim uslovima, koji su omeli neka takmičenja, distrofičari su se nadmetali u sledećim disciplinama: streljaštvu, pikadu, trkama elektromotornim kolicima, trkama elektromotornim kolicima sa preprekama, bacanju koplja, bacanju bombe, maratonu u kolicima, šutiranju penala na goliće, a organizovana je atraktivna igra i za pratioce.    Pobednicima su dodeljene medalje i pehari.

   Udruženje distrofičara Kraljevo, ekipno su veoma uspešno predstavljali:
      1. Radojković Života – III mesto i bronzana medalja u streljaštvu i učešće u pikadu i bacanju bombe.
      2. Čurlić Nenad - III mesto i bronzana medalja u bacanju bombe i učešće u bacanju koplja, pikadu i streljaštvu.
      3. Manić Milan – učešće u sreljaštvu, bacanju bombe i pikadu.
      4. Radičević Nemanja – III mesto i bronzana medalja u bacanju koplja iz invalidskih kolica i učešće u streljaštvu, bacanju bombe i pakadu. On je u zabavnom delu, u Karaoke takmičenju bio prvi i primio pobednički pehar.

   Sekretar UDK Stevan Todorović, koji je pratio ekipu na Olimpijskim igrama distrofičara u Grzi prilikom povratka za svoje takmičare organizovao je posetu ZOO vrtu ''Tigar'' i Akva parku u Jagodini, što je pojačalo i onako veoma prijatne utiske sa takmičenja.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702