31. jul 2007. - Tradicionalno takmičenje distrofičara "Žiča 2007"

   Tradicionalno takmičenje distrofičara u sportskom ribolovu ’’Žiča 2007’’ održano je 31.jula u organizaciji Udruženja distrofičara Kraljevo – Raški okrug, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije.

   Na Žičkom jezeru, u blizini srednjovekovne nemanjićke Žiče, u prijatnom danu posle julskih vrelina, takmičilo se 6 tročlanih mešovitih ekipa Udruženja distrofičara Smedereva, Paraćina, Kragujevca, Čačka, Novog Pazara i domaćina Kraljeva. Ekipa Kruševca iz nepoznatih razloga nije došla na takmičenje.
Osim takmičara ovom svojevrsnom druženju već proverenih prijatelja prisustvovali su i drugi članovi Udruženja, njihovi pratioci, poslovni saradici i počasni članovi , predstavnici medija, sudije i organizatori na čelu sa predsednikom UDK-RO Jovanom Pejovićem i sekretarom Stevanom Todorovićem.
Posle dvočasovnog takmičenja i merenja bogatog ulova, takmičari, organizatori i gosti preselili su se u kraljevački restoran ’’ Sunce ’’ na proglašenje pobednika, dodelu nagrada, okrepljenje tela i duše uz bogati ručak i druženje do večernjih časova.

   U ’’Suncu’’ je sve učesnike manifestacije prigodnim govorom pozdravio gospodin Jovan Pejović. Branko Luković, sudija sa međunarodnom licencom, proglasio je pobednike, ekipno i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Sekretar Udruženja Stevan Todorović pobednicima je dodelio pehare, a svi takmičari za uspomenu dobili su medalje. Rang lista pobednika pokazaće da domaćini, pored opšteg gostoprimstva i veoma uspešne organizacije takmičenja, nisu bili ’’gostoljubivi’’ što se rezultata takmičenja tiče – osvojili su prva mesta ekipno i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tabelarni pregled učesnika

I mesto ekipno
Kraljevo, ukupni ulov 12.880 gr
Nagrada: pehar i medalje

II mesto ekipno
Paraćin, ukupan ulov 11.240 gr
Nagrada: pehar i medalje

III mesto ekipno
Čačak, ukupan ulov 6.680 gr
Nagrada: pehar i medalje

IV mesto ekipno
Kragujevac, ukupan ulov 5.310 gr
Nagrada: medalje

V mesto ekipno
Smederevo, ukupan ulov 4.540 gr
Nagrada: medalje

VI mesto ekipno
Novi Pazar, ukupan ulov 2.670 gr
Nagrada: medalje

POJEDINAČNO

Seniorke:
1. Josifljević Ruža 5.620 gr
2. Mišović Dragana 4.350 gr
3. Radovanović Marija 2.280 gr

Seniori:
1. Radojković Života 5.010 gr
2. Milenković Srđan 4.630 gr
3. Stojanović Zoran 4.330 gr

   Pojedinačno u ženskoj konkurenciji i apsolutni pobednik takmičenja, bila je Josifljević Ruža, član ekipe Kraljevo sa ulovom 5.620 gr, koja je dobila pobednički pehar.

   Pojedinačno u muškoj konkurenciji, pobednik je Radojković Života, član ekipe Kraljevo, sa ulovom od 5.100 gr, koji je dobio pobednički pehar.

   Da je takmičenje u sportskom ribolovu na Žičkom jezeru i druženje distrofičara i njihovih prijatelja u restoranu ’’Sunce’’ bilo za nezaborav, potvrdiće sledeći podatak :
Iste večeri rukovodstvo Udruženja distrofičara Moravičkog okruga – Čačak ugovorilo je sa Ribolovačkim društvom OOSR ’’Hristifor Perišić – Kićo ’’ iz Kraljeva da 09.08.2007. godine na Žičkom jezeru održi takmičenje u svojoj organizaciji, umesto na Gružanskom jezeru, a restoran ’’Sunce’’ biće domaćin novog susreta distrofičara većeg dela Srbije.
I tako do novih susreta iduće godine na istom mestu.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702