Od maja 2007. - Projekat: "MOŽEMO ZAJEDNO"

   Od maja meseca 2007.godine počela je realizacija Projekta "MOŽEMO ZAJEDNO" pod pokroviteljstvom SHARE-SEE–ja. Projekat je realizovan u partnerstvu Udruženja građana za pomoć umereno mentalno nedovoljno razvijene dece i omladine iz Konareva i Udruženja distrofičara iz Kraljeva, a radionice se odvijaju u prostorijama Udruženja distrofičara, Zelena Gora 34.

   Projektom je zamišljeno osposobljavanje koje će omogućiti lakšu adaptaciju i prilagođavanje uslovima dnevnog boravka čija je izgradnja planirana na nivou lokalne zajednice. Neivalidna deca čiji su roditelji osobe sa inaliditetom će svojim angažovanjem i same izaći iz složene porodične situacije, ali i kao neko ko razume problem pomoći ce bolje svojim vršnjacima.

   Projekat ce se realizovati u vremenu od 21 nedelje. Predviđeno je jednom nedeljno održavanje radionice u trajanju od 3 sata. Radionice će biti različite vrste sadržaja: edukativnog, saznajnog, ovladavanje novim veštinama i radna terapija. Deci i omladini ometenoj u razvoju i neinvalidnoj deci čiji su roditelj osobe sa invaliditetom tj. osobe obolele od neuro-mišićne distrofije (planirana je grupa od po 5-ro devojcica iz obe kategorije), edukovane voditeljke ce pomoći u sledećim sadržajima: razvijanju lepih osećanja pomaganja kao i lakše komunikacije, načinima da se poboljša kvalitet života, pružanje podrške čime bi se smanjio osećaj uskraćenosti. Na radionicama će se realizovati sledeći sadržaji: slikanje, vajanje, upoznavanje i rad na računaru, ovladavanje radom na šivacoj mašini, nabavka namirnica u marketu i na pijaci, ovladavanje osnovama kulinarstva, upoznavanje za znamenitostima grada, poseta kafiću, pozoristu, bioskopu i sl. Radionice će se održavati uz stalnu podršku ucenica OŠ ”IV kraljevački bataljon”, radnica Centra za socijalni rad, profesora i tehničara.


Copyright © Udruženje distrofičara Kraljevo - Raški okrug, Zelena Gora 34, 36000 Kraljevo. Tel/faks: 036 354-702